Prima pagina arrow Info utile arrow Articole, noutati, stiri arrow Vinurile romanesti au obtinut cele mai multe medalii de aur la Concursul International de Vinuri
Vinurile romanesti au obtinut cele mai multe medalii de aur la Concursul International de Vinuri Imprimare E-mail
Scris de Carmen Ionescu / Food and Bar   
Wednesday, 14 May 2008

Vinurile romanesti din recolta anului 2007 au luat cele mai multe medalii la cea de-a V-a editie a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti care a avut loc in perioada 8 - 11 mai 2008 sub Patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV). 

Evenimentul a fost organizat de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) si Oficiul National al Viei si Vinului (ONVV).

In concurs au fost inscrisi 47 de producatori si comercianti de vinuri din Romania si din alte 11 de state (Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Spania, Uruguay). Ponderea probelor din afara tarii a reprezentat 21% din total.

Juriul a fost alcatuit din personalitati recunoscute pe plan national si international din Austria, Belgia, Canada, Franta, Germania, Marea Britanie, Moldova, Ungaria si Romania.

Distinctiile oferite au reprezentat 30% din numarul total de probe înscrise în concurs, conform regulilor OIV: 75 de medalii, dintre care 39 de aur si 36 de argint.

Vinurile romanesti au obtinut 51 de medalii (68%), ceea ce confirma cresterea constanta a calitatii din ultimii ani a vinurilor noatre si anul excelent de recolta 2007.

Dintre vinurile romanesti medaliate cu aur s-au remarcat vinurile produse de Cotnari, cu noua medalii de aur obtinute, apoi patru soiuri de vin produse de Domeniile Viticole Tohani, urmate de producatorii care au obtinut cate doua medalii Domeniile Dealu Mare Urlati, Murfatlar, Pernod Ricard Romania, Vincon Vrancea, Vinia Iasi, si de cei care au primit cu cate o medalie: Jidvei, Bucium Iasi, Vinex Murfatlar si Dealu Bujorului.

Dintre importatorii care au inscris in concurs vinuri, Pernod Ricard Romania a obtinut doua medalii de aur cu doua vinuri Shiraz "Jacob's Creek Reserve" din Australia si Sauvignon blanc"Montana Reserve" din Noua Zeelanda si Vino Vero, care a primit pentru cele doua vinuri ale producatorului chilian Misiones de Rengo: Carmenere si Sauvignon Blanc o medalie de aur si una de argint.

Printre producatorii straini medaliati cu aur s-au numarat producatorii: Anselmann din Germania cu doua vinuri, Vina Santa Carolina din Chile cu doua vinuri, Bodega Y Vinedos Aguirre din Chile, Inonessiniaki Winery din Grecia, Leone de Castris din Italia si Vina Casablanca din Chile cu cate un vin premiat cu aur.

Incepand cu editia din acest an a fost infiintata o categorie distincta, "vinoteca", categorie ce cuprinde vinurile mai vechi de anul 2000. Pentru aceasta categorie speciala de jurizare au fost inscrise 15 probe si s-au acordat 5 medalii.

Sursa: CArmen Ionescu / foodandbar.ro / 14 mai 2008 

 
Urmator >

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (32)