Prima pagina arrow Info utile arrow Dictionar de termeni
Dictionar de termeni Oenologie


Toti termenii din dictionar | A | B | C | D | E | F | G | H | K | L | M | O | P | R | S | T | U | V | Z


E
Sunt 1 intrari in dictionarul de termeni
Pagini: 1
Termen Definitie
EchilibratVinul ale carui elemente se imbina armonios, avand un buchet complet echilibrat. in cazul unui astfel de vin, taria alcoolica, aciditatea, zaharul se armonizeaza perfect la nivel gustativ. si pentru ca rezultatul final este „un vin bine echilibrat”, scopul principal al oricarui vin de calitate, in descrierea unui astfel de vin se mai foloseste adesea si atributul „armonios”. Cand un vin prezinta la nivel gustativ un dezechilibru, fie datorita unui element aflat in exces sau in lipsa acestuia, limbajul de specialitate il caracterizeaza drept „un vin dezechilibrat”.
 


Toti termenii din dictionar | A | B | C | D | E | F | G | H | K | L | M | O | P | R | S | T | U | V | Z