Prima pagina arrow Info utile arrow Articole, noutati, stiri arrow Murfatlar primeste sase medalii la Concursului Mondial de Vinuri Bruxelles, 2008
Murfatlar primeste sase medalii la Concursului Mondial de Vinuri Bruxelles, 2008 Imprimare E-mail
Scris de foodandbar.ro   
Wednesday, 07 May 2008

Murfatlar a castigat sase medalii la cea de-a XIV-a editie a Concursului Mondial de Vinuri Bruxelles 2008, care a avut loc anul acesta la Bordeaux, in perioada 18-20 aprilie. 

Concursul, supranumit Oscarul Vinurilor, reprezinta cea mai mare competitie internationala, recunoscuta de Oficiul International al Viei si Vinului, precum si de Uniunea Internationala a Oenologilor. Prima editie a concursului a avut loc in Bruges, Belgia, in 1994, cand au fost in competitie "doar" 861 de probe. Astazi este cel mai mare concurs de specialitate, la editia din 2008 fiind inregistrate peste 6.000 de probe din 48 de tari.

Anul acesta, Murfatlar Romania a primit sase medalii - cele mai multe distinctii atribuite unui singur producator. Cu aur au fost rasplatite vinurile Zestrea Muscat Ottonel 1990 si Rai de Murfatlar Grade Reserve 2001, iar argint au primit Lacrima lui Ovidiu de 5 ani si 3 vinuri din productia 2007, Zestrea Cabernet Sauvignon 2007, Trei Hectare Feteasca Neagra 2007 si Ferma Noua Chardonnay 2007.

"In toamna anului trecut estimam ca productia de vin din anul 2007 va fi una exceptionala, datorita conditiilor climaterice care au favorizat podgoria noastra. Temperaturile ridicate si lipsa ploilor din anul ce a trecut au condus catre o recoltare precoce, acumulari de zahar mai mari, struguri mai copti, aroma imbelsugata, ceea ce, pe scurt, a echivalat cu cresterea in calitate a vinurilor. Aceste trei medalii de argint obtinute de Zestrea Cabernet Sauvignon 2007, Trei Hectare Feteasca Neagra 2007 si Ferma Noua Chardonnay 2007 vin sa confirme ca am avut dreptate cand spuneam ca licoarea bahica ce poarta pe eticheta anul 2007 isi va capata un loc de frunte in orice colectie," a declarat Cosmin Popescu, administrator Murfatlar Romania.

De-a lungul timpului, Murfatlar a reusit sa obtina peste 170 de medalii la concursuri nationale si internationale, desfasurate la Barcelona, Ljubliana, Montpellier, Budapesta, Montreal, Sofia, Tbilisi, Bordeaux, Bucuresti.

Sursa: foodandbar.ro / 26 martie 2008 

 
Urmator >

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (21)